politicka rapsodija

Stranica 5 / 23. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 23  Next

Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on sri stu 11, 2015 3:13 pm

besposlenpop je napisao/la:

NEMA ŠTO ZA REĆI?


KARA ČMARKO: “Idem sad doma, sve ćete doznati na vrijeme”

nije precizirao u kom on to vremenu zivi pa je i pitanje da li cemo mi plebejci doznati na vrijeme.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet stu 12, 2015 11:53 am

RH-NDH: Tuđmanov klero-udbaško fašistički nacional-šovinistički čardak ni na nebu ni na zemlji

Još jedni izbori su iza nas, svoj glas smo i ovaj puta dali opciji koja za nas predstavlja „manje zlo“, jer mi za one koji nude nekakve obećavajuće programe, jednostavno nemamo priliku glasati. Takvih na hrvatskoj političkoj sceni naprosto nema.Naime u predizbornim kampanjama uoči izbora na hrvatskoj političkoj sceni, bar kad su „veliki“ u pitanju, imali smo uglavnom korteširanje za „postrojavanje“ iza jednog od ta dva bloka, svrstavanje iza dvije velike koalicije, a i oni „samostalni“ i „nezavisni“, mahom politički kramari, kao da su jedva su čekali izborne rezultate da se priklone jednoj ili drugoj opciji, s namjerom da „izbiju“ kakvu korist za sebe i participiraju u vlasti.

U postizbornoj pak borbi za „ruke“ u Saboru i dobivanje mandata za sastav nove Vlade RH, pobijedit će onaj tko političkim kramarima obeća više.

Zanimljivo je da se nitko ne bavi programima stranaka, već se radi o svrstavanju prema simpatijama, temeljem već prije zauzetih stavova i opredjeljenja.

Većina birača, neovisno o opredjeljenju, smatra da sve ono što se gura na hrvatskoj političkoj sceni i nudi nam „svijetle perspektive“, ne vrijedi pola lule, ne duhana, već bagoša. Nema tu prepoznatljivog političara od formata ni čovjeka od istinskog ljudskog integriteta. Sve su to nekakvi mufljozi i sitni šićardžije bez i minimalnog osjećaja za opće dobro.

Najveći broj ih je zadrtih i nedoučenih bez ikakvog prepoznatljivog ideološkog opredjeljenja, ali i bez vlastitog stava o bilo čemu.

Velika većina birača koalicije predvođene SDP-om, „Hrvatska raste“, suštinski je nezadovoljna radom i ponašanjem Zorana Milanovića i rezultatima njegove vlade, ali je ipak svoj glas dala toj koaliciji jer je to za njih „od dva zla ono manje“.

Velika većina birača „Domoljubne koalicije“ znala je da HDZ niti ima program niti ljude za provedbu bilo kakvog programa, ali je ipak svoj glas dala toj koaliciji jer je to za njih „od dva zla ono manje“.

Ako je tome tako, a u RH danas tako je, pravo pitanje koje bismo si mogli postaviti je što bi se dogodilo kad bismo konačno na izborima prestali svoje glasove davati „manjem zlu“, jer svako zlo bi nam trebalo biti jednako neprihvatljivo?

Jesu li tako mislili oni koji su svoj glas dali koaliciji nezavisnih lista „Most“.

Samo što to nudi „Most“, ne odričući se ni Tuđmana ni njegovih proglašenih istina, nego tek dogradnju Tuđmanovog čardaka, čiji su temelji u živom blatu nacional šovinizma?

Jel’ možda „reformski opredijeljen“ „Most“ nudio izgradnju Hrvatske oterećene Tuđmanizma i ustaštva kao sekularne države, države vladavine prava i države blagostanja za sve?

Ne, nije!

Promjena teritorijalnog ustroja zemlje i nedefinirana reforma javne uprave, sve kad bi se i realizirale, su puno premalo da bi ta opcija predstavljala nešto više od „manjeg zla“ za njene birače.

Nitko nam nije nudio ozbiljan i ostvariv gospodarski program. HDZ-ova najava je ipak samo šarena laža. Bavarski IFO institut je demantirao da su oni radili gospodarski program za HDZ.

Nitko nam nije nudio ozbiljan i ostvariv program koji bi trebao dovesti do ozbiljnog smanjenja proračunskog deficita u funkciji barem zaustavljanja rasta zaduživanja Hrvatske, ako već ne do njegovog smanjenja.

Nitko nije ni makar stidljivo najavljivao ulazak u trag silnom novcu isisanom iz Hrvatske od Tuđmanovog dolaska na vlast pa do današnjih dana i povratak makar dijela tog novca. To od odlaska Stjepana Mesića s funkcije predsjednika nitko više i ne spominje. Nikoga to valjda više i ne zanima!?

A trebalo bi zanimati mnoge i to jako.

Nitko nije najavljivao ozbiljnu reformu teško bolesnog hrvatskog pravosuđa, a s tim u vezi  početak ozbiljnih suđenja za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, koje su počinili pripadnici hrvatskih paravojski, policije i HV, niti da će oni koji su opljačkali i razorili Krajinu prestati biti hrvatska svetinja i naš ponos??

Nitko nije najavljivao ozbiljne istrage pretvorbenog i privatizacijskog kriminala? To nitko više i ne spominje.

Nitko nije najavljivao provedbu detuđmanizacije i deustašizacije fašizmom dobrano nagrizenog hrvatskog društva, što je conditio sine qua non svakog razvoja i napretka RH?

Nitko nije najavljivo da će sustav društvenih vrijednosti, koji je Tuđman postavio na glavu, postaviti na noge tako da, kao u civiliziranom svijetu, vrline budu vrline, a mane mane?

Nitko nije najavljivao da će mijenjati mirovinski sustav, pa iz mirovinskih fondova maknuti onih, kako navode, više od 280.000 koji nisu zaradili mirovine, s posebnim osvrtom na braniteljstvo, kad 5 % umirovljeničke populacije, uz ostvareni prosječni mirovinski staž od 17 godina, povlači 15 % ukupnih sredstava za mirovine?

Nitko nije najavljivao da će braniteljske mirovina i druga braniteljska materijalna prava, da ne obrazlažem na dugo i široko tko je kakav rat i protiv koga vodio, svesti na visinu mirovina i drugih materijalnih prava koje uživaju borci NOR-a.

Nitko nije najavljivao da će ukinuti mirovine i socijalnu pomoć osobama koje nemaju nikakve uvjete niti za mirovinu, niti za primanje bilo kojeg oblika socijalne pomoći, osim uvjeta da su plaćeni glasači HDZ-a.

Nitko osim „Mosta“, kako je već rečeno, nije najavljivao promjenu teritorijalnog ustroja zemlje na funkcionalnom principu ukidanjem sve sile nepotrebnih jedinica lokalne uprave i samouprave, te svođenje broja institucija, pravosudnih, upravnih, komorskih itd. na razumnu mjeru, niti ozbiljnu racionalizaciju državne uprave?

Nitko nije najavljivao da će krupnim kapitalistima i veleposjednicima reducirati ili čak potpuno ukinuti poticaje za poljoprivrednu proizvodnju, a u taj segment uvesti više reda?

Nitko nije najavljivao poticanje osnivanja jake poljoprivredne banke, koja bi bila u stanju kreditirati poljoprivrednu proizvodnju pod povoljnim uvjetima?

Nitko nije najavljivao uvođenje reda u javne financije i onemogućavanje “lovaca u mutnom”, pa za neuplatu poreznih i drugih obaveza (doprinosi posebno za mirovinsko i zdravstveno osiguranje) ili neisplatu plaća zaposlenima, zatvarati poduzeća uz pljenidbu privatne imovine “kapitalista” u svrhu podmirenja stvorenih obaveza?

Nitko nije ozbiljno najavljivao donošenje suvislih programa za borbu protiv korupcije i njihovo dosljedno provođenje?

Nitko nije najavljivao pokretanje postupka za reviziju ili čak ukidanje ponižavajućih ugovora s Vatikanom niti uklanjanje vjerske poduke iz državnih škola.

Sve dok nema političke opcije koja je kadra ne samo ponuditi, nego i realizirati, provedbu pobrojanog, mi ćemo se na izborima i dalje opredjeljivati tako da glasamo za „manje zlo“, a RH će biti sve udaljenija od sekularne države, države vladavine prava i države blagostanja za sve.


http://kontraportal.com/dokle-cemo-na-parlamentarnim-izborima-glasati-za-manje-zlo/

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet stu 12, 2015 12:08 pm


Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet stu 12, 2015 1:31 pm


Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet stu 12, 2015 3:20 pm

BANANA HRVATISTAN

Sastanak s Prgometom: SAD ne podržavaju politiku Mosta?
Prema izvorima bliskim Prgometu, Amerikanci se ne slažu s politikom Mosta da ne koaliraju s nikim. Drago je navodno dobio potporu za pokušaj sastavljanja Vlade

Drago Prgomet se u trenutku izbacivanja iz Mosta našao s Krunom Badelom, stručnjakom za politička pitanja iz Veleposlanstva SAD-a.
Prema izvorima bliskim Prgometu, Amerikanci se ne slažu s politikom Mosta da ne ulaze u izvršnu vlast i da ne koaliraju s nikim.
Prgomet je navodno zato dobio potporu za pokušaj sastavljanja Vlade. Iz američkog Veleposlanstva se nisu zasad oglasili o ovom sastanku.

http://www.24sata.hr/politika/sastanak-s-prgometom-sad-ne-podrzava-politiku-mosta-446676

i onda ovo:

DRUGI ČOVJEK AMERIKE STIŽE U ZAGREB! Joe Biden na poziv predsjednice dolazi obnoviti utjecaj SAD-a na prostor Jugoistočne Europe!

ZAGREB - Joe Biden, potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država, 25. studenoga dolazi u posjet Zagrebu, objavila je Bijela kuća. Sudjelovat će na sastanku procesa Brdo-Brijuni koji su osmislili Zagreb i Ljubljana 2013. godine, a domaćin će biti hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Riječ je o kruni ovogodišnjih vanjskopolitičkih koraka hrvatske predsjednice.

http://www.jutarnji.hr/americki-podpredsjednik-dolazi-u-hrvatsku-joe-biden-ce-sudjelovati-na-regionalnom-sastanku-procesa-brdo-brijuni-u-zagrebu/1456586/

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on čet stu 12, 2015 6:56 pm

Kerumarko
avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on čet stu 12, 2015 7:40 pm

avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on pet stu 13, 2015 10:21 am

Erjavec: Granica između Hrvatske i Slovenije nije određena, ogradu tj. granicu stavljamo tamo gdje nam odgovara

a debilane...go baklanci go... j e b e m vam materu i otca od Triglava pa do Vardara...


http://www.index.hr/vijesti/clanak/erjavec-granica-izmedju-hrvatske-i-slovenije-nije-odredjena-ogradu-stavljamo-tamo-gdje-nam-odgovara/855608.aspx

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on pet stu 13, 2015 11:18 am

citam po raznim rvackim sugavim novinama da su uhljebi psihopatski rvacki paraziti postali nestpljivi zuri im se osnovat Vladu kao da ce sutra sudnji dan. gdje vam se zuri mamu vam lopatom nabijem 4 godine vam se nigdje nije zurilo sad vam je frka???!!! psihopatska smeca prokleta h r v a t s k a.

NOVI IZBORI!

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on pet stu 13, 2015 12:15 pm

avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on pet stu 13, 2015 12:28 pm

besposlenpop je napisao/la:


trebalo bi pisati: iskreno nemamo pojma s kim da radimo. lopine nalijevo i udesno a i pravocrtno.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Buffy on ned stu 22, 2015 7:21 pm

Kad smo kod lopova i varalica...


Index prvi objavljuje Prgometovo pismo saborskim zastupnicima MOSTa: "Prevareni smo"


Foto: FAH, Index

INDEX prvi objavljuje pismo koje je Drago Prgomet poslao zastupnicima MOST-a, nakon što ga nisu pustili na današnji sastanak:

"Poštovana gospodo, kolege zastupnici iz političke platforme MOST

Iskreno mi je žao da vam se moram pismeno obratiti, a danas je bila prilika sjesti i otvoreno razgovarati o događanjima koji su se odvijali zadnjih desetak dana. Ako je netko mislio da se zaštitarima može spriječiti javna riječ, on ne razumije da je razgovor i dijalog temelj svake uspješne politike.

Inicijalni događaj silnim nesporazumima i podignutim tenzijama bio je moj susret s premijerom Milanovićem u prošlu srijedu. Želim biti jasan, žao mi je ako sam povrijedio bilo koga od vas svojim sastankom, ako ste se zbog tog osjećali prevarenim. Žao mi je i kao čovjeku, ali i osobi koja je zajedno s vama iznijela ovu kampanju te bila i je dio našeg uspjeha. To sam rekao i kolegi Petrovu, jutro nakon tog susreta.

O razlozima i sadržaju sastanka ću vas rado izvijestiti nekom prilikom koja će sigurno doći. U konačnici istina uvijek dođe na vidjelo, a u ovom trenutku mogu reći da niti jedna riječ na tom sastanku nije bila u suprotnosti s onima što je bila naša platforma. Dodatne nedoumice je izazvalo moje nepojavljivanje na sastanku u MOSTU-u u isto vrijeme. No, s kolegom Petrovom sam nakon završetka pregovora s HDZ-om dogovorio kako nema potrebe da dolazim na presicu i izvješćujem kolege o pregovorima jer to može učiniti i on sam. Nikakva lažna opravdanja niti izlike koje sam navodno naveo ne stoje i nisu točne!

Nesporazumi u MOST-u

No razloga za nesporazume u MOST-u bilo je više, navesti ću neke od njih.

Priznajmo, zatekao nas je rezultat i nismo se znali nositi s uspjehom. Nakon izborne noći na površinu su izišli svi propusti u kampanji, nekoherentnost našeg programa, heterogenost naše platforme. Očigledno, naše snažno zauzimanje za reforme nisu pratile mnoge druge aktivnosti koje su potrebne za „preživjeti“ u visokoj politici i sprovesti sve one promjene zbog kojih smo se i okupili. Podcijenili smo da niti jedna od veliki  stranaka neće prekriženih ruku gledati kako se stvara nešto novo što ruši njihov monopol na vlast koji se izmjenjuje svake 4 ili 8 godina.

No dvije stvari su za mene posebno postale problematične. Prvo, utjecaj ljudi iz Nacionalnog vijeća, kojeg sam smatrao savjetodavnim tijelom, odjednom je postao presudan o donošenju odluka. Da podsjetim, radi se o nestaturanom tijelu, bez predsjednika, poslovnika i s članovima koji ne žele da se za njih zna!?

Iz toga je jasan zaključak:  to nije demokratsko društvo i tu za ljude slobodarskog uma ne može biti mjesta. O budućnosti Hrvatske mogu odlučivati samo izabrani zastupnici Hrvatskog sabora.

Njima su građani dali povjerenje. A ako je netko iz nacionalnog vijeća htio donositi odluke, onda je trebao prihvatiti mjesto na listi za sabor i boriti se. Izložiti se sudu javnosti, nekritičkom propitivanju i mrcvarenju obitelji, prijatelja, karijera. Dakle, svega onog što su kandidati koji su imali hrabrosti to i učinili u ovoj kampanji.

Zato pozivam članove tog vijeća da i oni izađu i predstave se hrvatskoj javnosti i objasne iz kojih to izbora crpe svoj legitimitet te na temelju kojih to sporazuma ili nekih drugih demokratskih aranžmana donose svoje odluke. Oni su to dužni učiniti jer moderna, demokratska društva ne vode se zaplotnjačkim metodama. Moraju znati da je upravo takav pristup u politici osuđen na neuspjeh, a njegovim poznatim zagovornicima je već na ovim izborima izmaknula, činilo im se, sigurna pobjeda.

"Treba pokazati minimum poštenja"

Neosporno je da su ti članovi nacionalnog vijeća najvećim dijelom bili osnivači HRAST-a, GROZD-a, i drugih sličnih organizacija. To je legitimno i svatko ima pravo izraziti svoje političko stajalište. Ali, onda je trebalo pokazati minimum poštenja i reći da je to politički temelj stranke Mosta nezavisnih lista, pa bi građani znali za koga glasaju. Ovako ostaje dojam da smo ih prevarili.

Zar netko misli da bi lista u prvoj izbornoj jedinici koju su činili članovi Udruge HRID u Zagrebu dobila toliko mandata u Hrvatskom saboru da je zagovarala vrijednosti Hrasta, Grozda i sl.Osobno se osjećam prevarenim jer sam tek nakon izbora vidio neke ljude čije političke ideje, osobno, doživljavam vrlo opskurnim, ljude koji su danas u MOSTU-u utjecajniji od izabranih saborskih zastupnika.

Ponavljam, sad je sudbina buduće vlade u rukama izabranih zastupnika s političke platforme MOST i vjerujem da će svatko od nas donijeti vlastitu odluku, bez manipulacija, pritisaka i ucjena od bilo koga ponajmanje članova Nacionalnog vijeća.

Drugo, moje izbacivanje iz tog istog tijela na sjednici koja nije niti održana, nanijela je veliku političku štetu MOST-u i kolegi Petrovu, jer je učinjena bez pružanja mogućnosti onome o kome „odlučuje“ da sam nešto kaže! Poruka o nedemokratskom ponašanju kao mogućem načinu vladanja u znatnoj mjeri će optereti cijelu platformu MOST-a. MOST-u treba reputacija trećeg puta a ne treće partije!

A osobno sam siguran da su nam demokratske vrijednosti ono po čemu smo se trebali razlikovati od  drugih. I dok sam bio u HDZ-u govorio sam da se s ostacima naslijeđenog totalitarnog mentaliteta ne može obračunavati totalitarnim metodama. Taj mentalitet uzrok je najvećih zala u hrvatskoj politici. Samo totalitarna svijest ne može pojmiti činjenicu da netko razgovara s političkim suparnicima, a da zato nije tražio dopuštenje. Moj pristup bio je i ostao razgovarati sa svima i zato me sve paraobavještajne službe svijeta mogu slobodno nastaviti pratiti i prisluškivati.

Ja sam im dao par dana (koliko nisam medijski istupao) da promisle o svojoj odluci i da je povuku. Koliko vidimo iz izjava, a i do mene su došle iste informacije, složili su se da me treba pozvati na sastanak. Međutim, opet je jedan unutarnji krug donio odluku (u ime svih) da to bude nakon svršetka pregovora. Očigledno, nakon što dogovor o koaliciji bude postignut. Ako već i nije?! Očekujem da se kolega Petrov kao mladi čovjek s osjećajem za pravdu neće dati izmanipulirati u ovako teškim trenucima za zemlju.

U cijeli ovaj projekt ušao sam na nagovor kolege Petrova i Lovrinovića. Nije mi žao jer sam, ponavljam bio dio uspjeha. Da s mojim izbacivanjem nije riješen „problem“ komunikacije potvrđuje i  sljedeći događaj: jučer sam saznao da su članovi odbora za gospodarstvo MOST-a dan ranije imali radni sastanak s članovima vrlo utjecajne udruge Lipa, čiji rad poznam i cijenim. Ništa neobično, osim što tvorac ekonomskog programa i voditelj odbora za gospodarstvo Ivan Lovrinović o tome nije znao ništa!

Na koncu, vodimo računa da smo različiti, ne glumimo slijepo zajedništvo gdje ga ne može biti jer je ono negacija liberalne demokracije na čijim temeljima počiva današnja Europa. A iznad svega ne smijemo izdati svoje birače, birače koji su nam dali svoj glas, cijeneći naš dosadašnji politički rad i vrijednosti koje smo zagovarali. Njih se ne smije iznevjeriti.

S poštovanjem

U Zagrebu, 22.11.2015.

Drago Prgomet


Znači, MOST je zapravo U ime obitelji...
avatar
Buffy

Posts : 1877
Join date : 03.06.2014

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Buffy on ned stu 22, 2015 7:36 pm

Još prevaranata i kvislinga, izdajica budućnosti naše djece...


Doktori za TTIP
[url=http://www.h-alter.org/articles/articles/search/author:Hrvoje %C5%A0imi%C4%8Devi%C4%87][/url]Hrvoje Šimičević
Za razliku od drugih zainteresiranih skupina, korporativni lobisti koji su od početka pregovora o TTIP-u imali pristup briselskim birokratima i predstavnicima Europske komisije, i u ime najvećih europskih i američkih multinacionalki u tajnosti utjecali na pregovaračke pozicije.
Poznati zagovarač TTIP-a Ante Babić sudjelovat će pak kao jedan od voditelja u izradi "stručne, konzistentne i nepristrane" procjene TTIP-a u Hrvatskoj.

Republika Hrvatska odabrala je izrađivače studije utjecaja Transatlantskog trgovinskog i investicijskog partnerstva (TTIP) na Republiku Hrvatsku. Među odabranima za izradu "znanstveno utemeljene, objektivne i nepristrane" studije je i Ante Babić, koji se kao poznati makroekonomist i predstavnik zagovaračke organizacije stranih korporacija u javnosti više puta zalagao za TTIP.
Na isti dan kad su europski građani predali šefu Europskog parlamenta Martinu Schulzu 3,2 milijuna potpisa protiv TTIP-a, jer strahuju da bi sporazum o slobodnoj trgovini između SAD-a i EU mogao imati nesagledive posljedice za demokraciju država članica, iz Ministarstva vanjskih poslova poslali su nam nazive organizacija kojima su bagatelnim postupkom javne nabave dodijelili ovaj posao. Iz resora Vesne Pusić mjesecima su najavljivali izradu dokumenta koji će pokazati izravne i neizravne učinke sporazuma na Hrvatsku, i poslužiti hrvatskoj vladi za kreiranje Ante Babić je mjesecima u Hrvatskoj bio valjda najcitiraniji zagovornik TTIP-a, sugovornik u medijima te predstavnik stranih investitora na događajima koji se tiču kontroverznog sporazumamodela i smjernica trgovinske politike. 


Sada je jasno zašto smo čekali odgovor: posao je sklopila tehnička vlada uoči izbora, a dodijeljen je zajedničkim ponuđačima PricewaterhouseCoopersu d.o.o. i Centru za međunarodni razvoj d.o.o., koji bi ga trebali završiti u roku od tri mjeseca.
Osim što je objavljen na internetskim stranicama, poziv za ponude je upućen na pet adresa. Procijenjena vrijednost nabave bila je 196 tisuća kuna, odnosno 4 tisuće kuna manje od krajnje granice za nabavu bagatelnim postupkom. Posao je na koncu dodijeljen ponuđačima koji su imali nešto jeftiniju i najpovoljniju ponudu.


Riječ je o studiji koja bi, kako je to u Saboru prije koji mjesec rekao Daniel Mondekar, SDP-ov šef Odbora za europske poslove, trebala poslužiti kao jedan od ključnih dokumenata prije eventualnog usvajanja sporazuma u Saboru. Njime bi se, naime, trebalo pokazati kakav će efekt ovaj sporazum imati na hrvatsko gospodarstvo, ali i na koji način bi on mogao utjecati na radnička i socijalna prava, obrazovanje, okoliš, hranu, poljoprivredu.
To će, dakle, utvrditi PricewaterhouseCoopers d.o.o., hrvatski ured mega organizacije PwC koja zapošljava više od 200 tisuća ljudi. Najveća je to svjetska mreža za "pružanje profesionalnih usluga", među ostalim usluga revizije, savjetovanja o osiguranju, porezima, korporativnom financiranju, pravnim pitanjima, smanjivanju troškova poslovanja kompanijama, restrukturiranju poduzeća ili njihovoj privatizaciji. PricewaterhouseCoopers d.o.o. u Hrvatskoj je zasebna i neovisna pravna osoba, čiji portfelj klijenata uključuje neke od najvećih hrvatskih i multinacionalnih poduzeća u Hrvatskoj.
Uz najmoćnije europske i američke korporacije kojima pružaju savjete, PwC sjedi u Transatlantskom poslovnom vijeću, najagilnijoj lobističkoj mreži u Bruxellesu i SAD-u u kontekstu sadržaja TTIP-a. Osnovana je prije 20 godina od strane Europske komisije i američkog ministarstva trgovine, a upravo bi ovaj sporazum trebao Malo prije nego što je Babićevu Centru i PricewaterhouseCoopersu Ministarstvo vanjskih poslova dodijelilo ovaj posao, on je najavio odlazak iz Udruženja stranih ulagača i preseljenje u Bruxelles, odnosno na poziciju u Europskoj komisiji, koja je mandatar pregovora sa SAD-om i gorljivi promotor sklapanja TTIP-abiti vrhunac njihove duge lobističke povijesti i koordiniranog napada na politike javnog interesa. Prema studiji Transparency Internationala ova je organizacija imala najviše sastanaka u Europskoj komisiji, gdje je lobirala u interesu krupnog kapitala.
Centar za međunarodni razvoj osnovao je i vodi Ante Babić. On je zadnje dvije godine bio glavni tajnik Udruženja stranih ulagača, organizacije koja zastupa interese više od 20 korporacija sa stranim vlasništvom u Hrvatskoj. Riječ je o kompanijama kao što su Coca-Cola, Philip Morris, British American Tobacco, Imperial Tobacco, Tele 2, Nova TV, Styrija, Grawe, Siemens, MOL, Ernst&Young itd. Zadaća ove organizacije među ostalim je "promicanje interesa međunarodne poslovne zajednice u Hrvatskoj", što podrazumijeva i upozoravanje na velike porezne presije države prema poduzetnicima, lobiranje za deregulacije, zalaganje za "fleksibilnije" radno zakonodavstvo ili, primjerice, jednostavnije otpuštanje radnika. Dio njihovih prijedloga implementiran je i u prošlogodišnji Zakon o radu. Babić je, dakle, sve donedavno službeno bio i jedan od predstavnika organizacije za zagovaranje interesa krupnoga biznisa. No, malo prije nego što je njegovu Centru i PricewaterhouseCoopersu Ministarstvo vanjskih poslova dodijelilo ovaj posao, on je najavio odlazak iz Udruženja stranih ulagača i preseljenje u Bruxelles, odnosno na poziciju u Europskoj komisiji, koja je mandatar pregovora sa SAD-om i gorljivi promotor sklapanja TTIP-a.
Dotad je mjesecima u Hrvatskoj bio valjda najcitiraniji zagovornik ovog sporazuma, i sugovornik u medijima te predstavnik stranih investitora na događajima koji se tiču kontroverznog sporazuma. Kao glavni tajnik Udruženja stranih ulagača među ostalim je sudjelovao na saborskom Odboru za europske poslove, jednom od rijetkih na kojem je Republika Hrvatska službeno poticala javne rasprave o TTIP-u.
Jedan od glavnih razloga za pobunu u Europi i SAD-u protiv TTIP-a upravo je, pored netransparentnog pregovaranja, i činjenica što su, za razliku od drugih zainteresiranih skupina, pristup briselskim birokratima i predstavnicima Komisije od početka pregovora imali korporativni lobisti, koji su u ime više stotina najvećih europskih i američkih multinacionalki u tajnosti utjecali na pregovaračke pozicije jedne i druge strane, često i nauštrb javnog interesa.Kako bi onda javnost mogla percipirati činjenicu da će otvoreni navijač za TTIP i bivši glavni tajnik Udruženja stranih ulagača sudjelovati kao jedan od voditelja u izradi dokumenta, koji bi prema natječajnim propozicijama trebao biti "stručna, konzistentna i nepristrana" procjena TTIP-a? "To je zanimljivo pitanje", rekao nam je na početku telefonskog razgovora Babić. "Ali mogu jamčiti da ću, naravno, sve raditi objektivno, sukladno pravilima struke, i uzimajući u obzir sve raspoložive podatke i argumente", istaknuo je, dodajući kako se i formalno ne može govoriti o sukobu interesa, budući da je, veli, iz Udruženja stranih ulagača izašao prije nego što je počeo sudjelovati u predstavljanju ponude za studiju.
"Kao ekonomist koji je školovan na području međunarodne trgovine, i samim tim smatram da je svako povećanje iste dobra stvar, ja imam svoje mišljenje o TTIP-u. No, budite sigurni da ono neće utjecati na izgled studije. Štoviše, na kraju ćemo uz taj dokument priložiti i sve prikupljene podatke, tako da svatko može napraviti svoje simulacije i pretpostavke", rekao je H-Alteru.
Babić je inače u jednom tekstu radio prvu procjenu učinka TTIP-a na Hrvatsku, koja se temeljila na pretpostavljenom smanjenju carina i drugih prepreka. Izračunao je da će on donijeti popriličnu dobit za ovdašnje gospodarstvo, od značajnog porasta prihoda u turizmu do poboljšane investicijske klime i izvoza. No, dosad nije analizirao moguće negativne aspekte sporazuma, što i ne čudi, zato jer je, kako jednom reče Jutarnji list, među ostalim donedavno bio glavni tajnik Udruženja stranih investitora.


Tek je napominjao da TTIP donosi i obuhvaća puno više nego što bi moglo biti sporno i sumnjivo, poput GMO-a, kemijski tretirane hrane ili mogućih pritisaka investitora na vlade, posredstvom arbitražnih komisija. “Pregovarači tu trebaju biti čvrsti, ali mislim da se ne treba zbog minornog dijela trgovine i investicija dovesti u pitanje čitav sporazum”, poručio je u svibnju ove godine, te dodao da je napredak što će, s druge strane, "TTIP američkim investitorima dati ujednačavanje standarda poslovanja i neke mehanizme sigurnosti investicije, kao što je mehanizam za razrješavanje sporova".
Da je riječ o minornim dijelovima, ne bi se, međutim, složili sada već milijuni europskih građana, stotine predstavnika nevladinog sektora, enormna mreža europskih sindikata, brojnih intelektualaca i ekonomskih stručnjaka, europarlamentaraca i drugih pojedinaca i organizacija za zaštitu javnog interesa, koji drže da ovo nije tek obični sporazum o slobodnoj trgovini, nego da bi mogao imati velike posljedice po socijalnu državu i samu demokraciju. Sada će dio njihovih bojazni, barem kada je riječ o "mehanizmu za razrješavanje sporova", GMO-u ili pravima radnika, u Hrvatskoj analizirati autori studije.
U natječajnoj dokumentaciji resorno ministarstvo navelo je da, pored utjecaja na gospodarstvo i analize trgovine, ova studija treba odgovoriti na pitanja o učinku TTIP-a na "proizvodnju hrane i GMO na način da se istraži bi li i kako TTIP mogao utjecati na mogućnost neizravnog plasmana GMO-a na tržište Republike Hrvatske", zatim "javne usluge, pri čemu posebno ispitati mogućnost za ulazak privatnih investitora i osiguravatelja u sektoru javnog zdravstva", potom "obrazovanje", pa "tržište rada, prava radnika, posebno s obzirom na pitanja zaštite radnika i kolektivnog pregovaranja", "procjenu mehanizama za rješavanje sporova između države i ulagača", "zaštitu okoliša , "upotreba štetnih kemikalija u industriji , proizvodnju nafte i plina dobivenog hidrauličnim lomljenjem tla (fracking)", "javnu nabavu", "poljoprivredno-prehrambeni sektor", itsl.
Ministarstvo vanjskih poslova, koje potpuno nekritički mjesecima "snažno podržava sklapanje sporazuma" u kontekstu Hrvatske, bez ikakvih konkretnih pokazatelja na kojima bi temeljili svoje tvrdnje, zasad nije odgovorilo na naš zahtjev da komentira moguću javnu percepciju koju će ovakav njihov odabir i, uopće, poziv na dostavljanje ponude, prouzročiti.


Mirela Holy, predsjednica bivše parlamentarne stranke ORaH, tvrdi, pak, kako je riječ o skandalu. "Odluka je skandalozna jer studija mora biti objektivna, a nemoguće je očekivati objektivnost od vatrenih zagovornika TTIP-a. To je pitanje zdravog razuma. Stoga će Studija biti obična farsa, mazanje očiju javnosti", istaknula je Holy, dodajući kako je i ovo pokazatelj da je "tehničkoj vladi koju predvodi SDP očigledno izuzetno stalo da Studija procjena učinaka TTIP-a na Hrvatsku pokaže da je za Hrvatsku od presudnog interesa podrška tom sporazumu".
Podsjeća da je ORaH bio prva stranka u Hrvatskoj koja je upozorila na opasnosti TTIP-a te digla glas protiv ovog sporazuma, jer on, kaže, nastoji omogućiti još lakše bogaćenje korporacijama, dok će štetu prouzročiti posebice malim i ranjivim gospodarstvima poput hrvatskog. "Sadržajno gledajući, TTIP nastoji unijeti promjene u tri važna područja, čemu se ORaH protivi, a to su: daljnja deregulacija i 'usklađivanje' prostora tržišta između SAD-a i Europske Unije; privatizacija sektora javnih usluga i ugrožavanje socijalne države koja postoji u članicama EU; te uvođenje štetnog pravnog mehanizma 'ISDS' koji djeluje jednosmjerno te omogućava stranim korporacijama tužbu i naplatu štete od strane države, ukoliko donese zakone ili regulatorne standarde koji mogu utjecati na smanjenje njihovih profita", upozorava Holy.

Ona još dodaje kako i "HDZ vatreno podržava TTIP, pa je realno očekivati da buduća vlada, kakvog god ona predznaka bila, neće dovoditi u pitanje ovu skandaloznu odluku tehničke vlade". "Vidimo da je u odnosu prema TTIP-u u Hrvatskoj velika koalicija HDZ-a i SDP-a stvarnost. S obzirom da gotovo da i nema razlike između politike HDZ-a i SDP-a kada govorimo o gospodarstvu, zaštiti okoliša, radničkim pravima te pogodovanju krupnom kapitalu, a što su sve presudni elementi TTIP-a, možemo zaključiti da za ljude u Hrvatskoj neće biti nikakve važne razlike između bivše i buduće Vlade", poručila je.

Socijalne posljedice


Neke države članice već su izradile slične studije utjecaja, a dio ih je ocijenilo da TTIP mogao imati određene pozitivne učinke na tamošnja gospodarstva. No, bilo je i onih koje su dale oprečne rezultate. Tako je, primjerice, slovenska studija, koju je za njihovu vladu izradio profesor Jože Damijan i kolege s ljubljanskog Ekonomskog fakulteta, pokazala da će sporazum imati beznačajan utjecaj na slovensko gospodarstvo i da bi se, štoviše, moglo dogoditi da se slovenski BDP kroz deset godina smanji za 0,03 posto, a istovremeno bi moglo biti izgubljeno do 1.500 radnih mjesta.
Branitelji sporazuma o slobodnoj trgovini, među kojima i djelatnici u Ministarstvu vanjskih poslova zaduženi za ova pitanja, napominju, međutim, kako je slovensko gospodarstvo u odnosima sa SAD-om drugačije od hrvatskog, te da je, uostalom, studija rađena u studenom Mirela Holy: "Vidimo da je u odnosu prema TTIP-u u Hrvatskoj velika koalicija HDZ-a i SDP-a stvarnost"prošle godine, kad je situacija s pregovorima bila znatno drugačija.
Europska komisija pozivala se pak u ranijem razdoblju pregovora na istraživanje think tanka Centre for Economic Policy Research – CEPR, gdje je izračunato da bi se godišnja proizvodnja dobara u EU trebala navodno povećati za 120 milijardi eura, a prihodi prosječnog kućanstva za 545 eura. Riječ je o organizaciji koju financiraju Deutsche Bank, BNP Paribas, Citigroup, Barclays Bank, JPMorgan, pa su francuski Le Monde ili organizacija Corporate Europe Opservatory svojevremeno izrazili skepsu oko njihove pristranosti. Analizu ove i još tri druge studije koju je citirala Komisija, kad je smirivala sve glasniju javnost, izradila je prošle godine Austrijska istraživačka fondacija za pomoć zemljama u razvoju, za grupu krajnje ljevice u Europskom parlamentu. Analiza je pokazala da se u studijama uopće ne uzimaju u obzir "socijalne posljedice TTIP-a", kako će ekonomska dobit biti neznatna, te da 80 posto predviđenih ekonomskih dobitaka podrazumijeva micanje ili harmonizaciju regulacija, administrativnih procedura i standarda, što bi, istaknuli su "moglo predstavljati veliku prijetnju konzumentima, javnom zdravstvu i sigurnosti okoliša".
"Inicijativa europskih građana je izračunala da će primjena TTIP-a rezultirati eventualnim prosječnim porastom BDP-a Europske Unije od svega 1 posto do 2027. godine. Stoga se europski građani i građanke s pravom pitaju opravdava li tako mali prosječan rast BDP-a tako velike promjene u gotovo svim sferama života europskih stanovnika", kaže pak Mirela Holy.


Jesmo li mi stvarno samo stoka... 

Prijateljica mi radi za njih, iako na drugim velikim projektima koji nisu loši za Hrvatsku, ali svejedno, mislim da ćemo morati porazgovarati...
avatar
Buffy

Posts : 1877
Join date : 03.06.2014

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on ned stu 22, 2015 10:50 pm

Buffy je napisao/la:Kad smo kod lopova i varalica...
...


Znači, MOST je zapravo U ime obitelji...
Kaj je, tek bumo videli. Izvjesno je da nije ni ćuprija, nego tek brvno ...
avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on pon stu 23, 2015 10:36 am

OSTOJI ŽELJA, ALI...

KRITIKA STRUČNJAKA: “Lako je promovirati reformu javne uprave iz Metkovića”

“Nije jasno što Most želi. Vidjeli smo da primjerice inzistiraju na reformi javne uprave, što je lako promovirati iz Metkovića, gdje lako možete otpustiti dva vozača ili smijeniti dvije sekretarice, no u RH postoji i sfera profesionalnog aparata koja je vrlo tvrda”, kaže profesor Dean Jović s Fakulteta političkih znanosti

Vrijeme će pokazati hoće li nakon pojave Mosta na hrvatskoj političkoj sceni doći do promjene, ocijenjuje Dejan Jović, profesor s Fakulteta političkih znanosti Dean Jović.


“To ovisi o tome hoće li Most biti uspješan ili će se kompromitirati. Ako se kompromitira i bude nejasno što žele, i ne budu dovoljno kooperativni s druge dvije stranke, moglo bi se lako dogoditi suprotno – da dvije koalicije opstanu i da se pokaže kod dijela javnosti da nisu bolja opcija, te da je riskantno ući u veće promjene”, kazao je Jović u emisiji Novi dan N1 Televizije.

Najveći udarac i najveća promjena, ocjenjuje profesor Jović, bila bi ako bi zbog Mosta neki od lidera dviju najvećih stranaka morao odustati od premijerske pozicije. Smatra i da i u SDP- u i HDZ-u ima dosta nezadovoljnih ljudi, koji će za eventualni izborni neuspjeh optuživati vodstvo stranke.

“Nema ozbiljne treće opcije”

“Iza nas su velike političke teme, ljudi nisu uvjereni da im još uvijek trebaju toliko radikalne reforme, i čini mi se da je sazrjelo vrijeme za novi pristup u politici, no još uvijek imaju malu snagu treće opcije. Postoji želja, no nema još ozbiljnije treće opcije”, smatra Jović.
Mišljenja je da su neki programi Mosta po određenim područjima vrlo kratki, neke stvari koje žele napraviti zapravo ne mogu napraviti.
“Imaju samo 19 mandata i ne može se očekivati da će koalicije natjerati da slijede njihov program, a i zašto bi to radile? Oni (op.a. Most) najavljuju da žele uništiti njihov monopol, i zašto bi velike stranke pristale na to?”, pita se Jović, bivši savjetnik bivšeg predsjednika Ive Josipovića.

Nerealni mostaši

Kaže da su u Mostu malo nerealni i prilično nespremni jer nisu očekivali poziciju koja im je pripala nakon izbora.
Jović ocjenjuje da uopće nije jasno što u Mostu zapravo žele.
“Nije jasno što Most želi. Vidjeli smo da primjerice inzistiraju na reformi javne uprave, što je lako promovirati iz Metkovića, gdje lako možete otpustiti dva vozača ili smijeniti dvije sekretarice, no u RH postoji i sfera profesionalnog aparata koja je vrlo tvrda. Oni gledaju na političare kao na nekoga tko dođe i prođe, a oni ostaju. Dalje, reforma pravosuđa je također problematična jer je politika u ovoj zemlji svedena na vrlo usko područje. Očekivanja od političara su prevelika, jer ne mogu sve što bi htjeli građani”, kaže Jović i dodaje da političari ne mogu izvesti radikalne reforme, jer ‘smo to i htjeli’, kazao je Jović za N1 Televiziju.
avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on sri stu 25, 2015 4:13 pm

DOBIT ĆE I PUTOVNICU

IVO SANADER NAKON TRI GODINE NA SLOBODI! Bivši premijer danas napušta Remetinec, izlazi bez jamčevine i ikakvih mjera opreza!sta reci nego: H-RVA-TI YEBEM VAM MA-TER DABOGDA IZUMRLI DO ZADNJEGA.

http://www.jutarnji.hr/sanader-izlazi-iz-remetinca--sud-je-ukinuo-odluku-o-istraznom-zatvoru-za-ivu-sanadera-/1464632/

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on čet stu 26, 2015 9:20 am

Esco je napisao/la:DOBIT ĆE I PUTOVNICU

...
Saćemo vidjet kolko bu mu trebalo za odlazak na Kajmačka ostrva.
avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Buffy on ned stu 29, 2015 11:38 pm

Petrov se promijenio, a HDZ je kupio pola zastupnika u Mostu

"Ove igre mi se gade! Ja sam čist čovjek i ne zanima me ni HDZ niti SDP. Jedna lijepa inicijativa kao što je bio Most, loše će završiti i nećemo dobiti treću opciju"

Nedjelja, 29. 11. 2015. u 21:19, zadnja izmjena prije 37 minuta    Piše: 24sata

Duško Jaramaz/PIXSELL

Ove igre mi se gade! Ja sam čist čovjek i ne zanima me ni HDZ niti SDP. Nažalost, jedna lijepa inicijativa kao što je bio Most, loše će završiti i nećemo dobiti onu treću opciju kakvu su građani Hrvatske htjeli, kazao je Stipe Petrina za ŠibenikIN.
Istaknuo je da je 50 posto Mostovih zastupnika HDZ već kupio. Za Tris portal je rekao da sa sigurnošću može reći da je, uz njega, Dragu Prgometa, Irenu Petrijevčanin Vuksanović i Gordanu Rusak, barem još četiri ili pet zastupnika Mosta koji neće htjeti ići u koaliciju s HDZ-om, ali ostavlja rezervu. Kaže da su ga uzeli zato da bi glasače uvjerili da Most nije HDZ-ov. 
Načelnik Primoštena potvrdio je da je jučer na sjednici Mosta bila velika svađa. On se tamo solidarizirao s dvije kolegice iz HRID-a Drage Prgometa, koje nisu htjele 'bjanko' potpisati bezuvjetnu naklonost odluci Mosta o budućem partneru, koalicijama HDZ-a ili SDP-a.
-  Nakon što je Petrov ostao sam s predsjednicom, pitao sam ga 'Božo, zašto si s njom razgovarao u četiri oka, o čemu ste pričali?', a on mi se počeo nešto izmotavati o zajedništvu i kako ga sačuvati. Tada sam mu rekao ' Božo, kako da sačuvamo zajedništvo kad ja osjećam da vas je pola već kupio HDZ'. I otad se Petrov radikalno promijenio i zahladio odnose. Na sjednici Mosta jučer izbila je prva velika svađa i prvi put vidio sam da je on izgubio kontrolu. Bilo je vidljivo da je pod ogromnim pritiskom i da je Petrov sada potpuno promijenjen, drugi čovjek – rekao je Petrina za ŠibenikIN.
Na ultimatum iz Mosta da se do četvrtka odredi o svojoj sudbini u njihovom društvu, Petrina odgovara protupitanjem.
-  Ako je Most tako demokratičan kako tvrde, neka mi objasne zašto su meni i dvjema kolegicama uskratili pravo glasa i na temelju kojeg to prava, statuta i akta? Podsjećam ih da sam ja više puta tražio da mi se odgovori koja je uloga Nacionalnog vijeća Mosta i tko su članovi tog fantomskog vijeća. Odgovor čekam do danas – kazao je Petrina.
Komentirao je i prozivke iz Mosta da na silu stvara afere.
- Moj nijedan izlet u medijima nije bio samostalan i uvijek sam bio koordiniran s ostalima jer sam od početka tražio da nastupamo jedinstveno i da sve ide vani iz jednog centra. Kako su to svi počeli kršiti, odlučio sam za medije i ja progovarati samostalno i stojim iza svega što sam govorio proteklih tjedana. Što će biti sada, ja ne znam, ali uskoro će biti izabran predsjednik Hrvatskog sabora i to će biti čovjek iz Mosta! Znam i tko će to biti, ali strpimo se još četiri dana - rekao je.
avatar
Buffy

Posts : 1877
Join date : 03.06.2014

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Buffy on ned stu 29, 2015 11:41 pm

Sve luđe od luđeg, i ovaj bi se svadil s EU...

IZRAEL je objavio da prekida kontakte s Europskom unijom u bliskoistočnim mirovnim pregovorima zbog toga što je Bruxelles donio odluku o posebnom označavanju izraelskih proizvoda iz židovskih naselja na okupiranim teritorijima Zapadne obale.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je naredio obustavu diplomatskih kontakata s institucijama Europske unije i njihovim predstavnicima o tom pitanju, navelo je ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju.

Europska komisija je 11. studenoga usvojila nove smjernice za označavanje izraelskih proizvoda s palestinskih teritorija koje je 1967. okupirao Izrael, tj. iz Zapadne obale i Golanske visoravni.

Izrael je odmah reagirao i osudio odluku EU-a te obustavio diplomatski dijalog s EU-om, a Palestinci su pozdravili korak u dobrom smjeru, iako nedovoljan.

Službeno izraelsko priopćenje u nedjelju potvrđuje da će obustava kontakata s Bruxellesom biti na snazi u očekivanju ponovno procjene uloge EU-a u mirovnom procesu. Priopćenje jamči da kontakti s dužnosnicima koji predstavljaju zemlje članice EU neće biti zahvaćeni tom mjerom.

Važno je objasniti da će Izrael zadržati diplomatske kontakte s europskim državama poput Njemačke, Velike Britanije i Francuske, ali ne s institucijama Europske unije, naglašava se.

Mirovni proces s ciljem okončanja gotovo 70 godina dugog sukoba Izraela i Palestinaca je na mrtvoj točki više od godine dana kada je ponovo propalo američko posredovanje.

EU ne priznaje izraelsku okupaciju Zapadne obale, Gaze, Istočnog Jeruzalema i Golanske visoravni koje je Izrael prisvojio u Bliskoistočnom ratu 1967.

Smjernice Europske komisije nalažu da izraelski proizvođači moraju jasno označiti poljoprivredne proizvode i kozmetiku koja u EU stiže iz židovskih naselja na okupiranim područjima. Ta roba predstavlja manje od 1 posto ukupne trgovinske razmjene između EU-a i Izraela, ili 154 milijuna eura 2014. godine, prema podacima EK-a.
avatar
Buffy

Posts : 1877
Join date : 03.06.2014

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on sri pro 02, 2015 8:52 pm

BOŽINA KUĆICA

Po mostu novom, bez staze, puta
Božidar Petrov povazdan luta.
Lovom se bavi, često ga vide
sa Prgometom na kavu ide.
Ponoći jedne, gledali svi smo,
s rezultatima došlo je pismo.
Pročitao ga Hrvatin Branko:
"Na izborima- svi prošli tanko."
Tomica javlja: "Božo, moj brate,
dogovor s nama pravi je za te.
Dođi na kavu u našu stranku,
mi sredit ćemo Narodnu banku.
Nježno te grli medena lica
i pozdrav šalje frend tvoj Tomica."
"Ajd k nama, Božo," Zoran sve guče,
vabi ga, zove, za ruku vuče.
Al Božo Petrov osta pri svom:
"Draži su meni - spremni za dom!".
A nešto poslije, vidjeli nismo,
Prgomet, kažu, dobio pismo.
(Ma nije pismo već esemes,
il možda e-mail, nosi ga bijes.)
Adresa kratka, pametnom dosta:
Za Prgometa, da dođe s Mosta.
U pismu piše:"Prgomet, brate,
spominjemo te, mislimo na te.
Dođi u goste na crnu kavu,
na ulazu tek pričuvaj glavu.
Sastanak naš će ostati tajna,
a rasvjeta je kod mene sjajna.
Večeru finu ja za te spremam.
Problem je samo - zavjese nemam."
Zeznu se Drago, dođe na kavu,
al snimatelji već šire slavu:
došli su tamo jer vole šalu
i da svi vide Dragu budalu.
"Moja je stranka čvrsta ko hrid,
ne plaši mene ni Živi zid,
ni Hrast, ni Grozd ni biljke druge.
Za pregovore spreman sam duge.
Prgomet reče, zavjese kupi
za Antu, da ga više ne tupi.
avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet pro 03, 2015 12:30 am

NEPOZNATI počinitelji ubili su 14 i ranio najmanje isto toliko osoba u zdravstvenom centru za osobe s poteškoćama, u gradu San Bernardino u Kaliforniji, piše CNN.

Policija je objavila kako je u zgradu centra upalo troje napadača naoružanih dugim cijevima, najvjerojatnije puškama AK-47. Također su nosili pancirk. Nakon što su ustrijelili mnoštvo ljudi, dali su se u bijeg u tamnom terencu. Policija trenutno za njima traga.

Ne zna se identitet niti dob žrtava, niti se zna je li među njima bilo djece. Ranjeni i ostali evakuirani su. Područje nadgledaju helikopteri, ulice su prepune specijalica i interventnih policajaca.

Policajci su na pressici rekli kako se ne može još govoriti o terorizmu.

----------------

Ustasko klerofasisticko udbaski režim u RH-NDH jos se nije ocitovao otom incidentu no ustaske udbaske režimske tiskovine i zuta stampa brzopleto su se usuljale u Obamov supaak. ocekuje se jaka i odlucna reakcija sa Buzina...usput njezno pozdravljam za laku noc mamica svim Ukrasnim figuricama i hrvaticama...i besposlenom popu.

jel sam nekog zaboravijo! Pizdo? da!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cetrnaest-osoba-ubijeno-u-pucnjavi-u-kaliforniji-u-tijeku-lov-na-napadace/859894.aspx

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by besposlenpop on čet pro 03, 2015 11:00 am

avatar
besposlenpop

Posts : 4721
Join date : 03.06.2014
Age : 59
Location : Zagreb West

http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c042.gif

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Gost on čet pro 03, 2015 3:15 pm

citam zlocinacke režimske potale. rvacka psihopatska govna, dreck kvislinzi i veleizdajnici se dogovajaju kako i na koji nacin ce nam yebat majku u iducih 4 godine. prokleti r-vati prokleta psihopatska pasmina.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Buffy on pet pro 04, 2015 9:06 am

Ti fakat imaš Tourettov sindrom... zubo

Gledam danas u jutarnjim vijestima, iza Karamarka stoji onaj iz Grozda, Hrasta or something, a u Mostu glavni čovac prije dvije godine bio u istom tom Hrastu, ne znam čemu svo to glumatanje kad je sve već dogovoreno.
avatar
Buffy

Posts : 1877
Join date : 03.06.2014

[Vrh] Go down

Re: politicka rapsodija

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 5 / 23. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 23  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.